До Дня захисника України студенти перших курсів відвідали музей Небесної сотні

До Дня захисника України  студенти перших курсів спеціальності «Соціальна робота» та «Соціальна робота. Соціальна педагогіка» разом із кураторами Галиною Лемко і Оксаною Ворощук відвідали музей Небесної сотні – перший і поки що єдиний заклад, який містить у собі об’єкти присвячені Революції Гідності.

Головна мета музею — зберегти пам’ять про тих, хто стояв на барикадах і ціною свого життя торував шлях для утвердження незалежної України. Музей створений не у його звичній формі, а як місце спогадів і роздумів про події на Майдані.

Центральне місце займає 30-метрове панно-діаграма подій на Майдані, яке доповнюють своєрідні барикади з шин і щитів. Навпроти – триптих-ікона «Небесна сотня». Деякі експонати відтворюють реальні події з Майдану: фрагмент польової кухні, шпиталь, що облаштували у Михайлівському соборі, барикади.

Студенти змогли побачити  ущент прострелений щит, бронежилети, серед них є й перші саморобні. В кожному бронежилеті усередині міститься молитва. Також побачили  каски та рукавиці майданівців, ноші, на яких переносили поранених. На деяких речах є сліди крові.

На стінах відвідувачі музею читали уривки віршів, цитати, майданівські плакати і гасла.

Особливу увагу привернули особисті речі одного з героїв – 19-річного івано-франківського студента Романа Гурика. Студенти цікавились інформацією про своїх земляків з Тернопільщини, Львівщини.

Увага студентів була звернена на стенди, присвячені Героям Небесної Сотні. Їхні імена назавжди викарбуються в нашій пам’яті, адже вони відстоювали та боролись за наше майбутнє, несли єдність духу та думки українського народу. Герої йшли до кінця, несучи в серцях любов до своєї країни і були впевнені у її великому майбутньому.