DAY OUT OF OFFICE У НАУКОВІЙ БІБЛІОТЕЦІ УНІВЕРСИТЕТУ УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ У ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ АКЦІЇ «БІБЛІОТЕКИ ПОВНІ ЛЮДЕЙ»

30 вересня студенти І курсу педагогічного факультету під керівництвом доцента кафедри педагогіки початкової освіти Інни Червінської долучилися до акції #деньубібліотеці організованою бібліотечною асоціацією та Українським інститутом книги, присвячену Всеукраїнському дню бібліотек. Відзначення на загальнодержавному рівні цього свята свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.

Під час «дня у бібліотеці» співробітники розповіли студентам про різноманітні адвокації в бібліотечній сфері, познайомили з організацією роботи різних відділів бібліотеки (відділ комплектування та наукової обробки документів, інформаційно-бібліографічний відділ, відділ інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення, науково-методичний відділ, відділ обслуговування науковою та навчальною літературою), з можливостями віртуального доступу до літератури та дистанційних форм організації пошукової діяльності. Адже завдяки Інтернету у фахівців книгозбірень з’явилася можливість запроваджувати нові, активні форми роботи.

Відрадно зауважити, що під час заходу студенти вивчали інформаційні ресурси та надбання бібліотеки в контексті вивчення нової дисципліни «Медіадидактика початкової школи», яке реалізується згідно Міжнародного проекту програми ЄС Еразмус + КА2 – Розвиток потенціалу вищої освіти, № 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання – MoPED». Студенти були не пасивними відвідувачами свята, а отримали можливість активного спілкування з друзями та книгами.

Цей день – чудова нагода глибше познайомитися з діяльністю Наукової бібліотеки університету, побачити можливості бібліотечної навігації, проговорити про функцію та місію книжки, зрештою, звернути увагу на інформаційні джерела та художні твори, адже без літератури якісне навчання студента неможливе. Це ще раз підтверджує, що – day out of office у бібліотеці був чудовим!