Участь у конференції з нагоди 10-річниці Східного партнерства у Грузії

Днями відбулася міжнародна науково-практична конференція з нагоди 10-ї річниці Східного партнерства «Сприяння спільним цінностям через освіту та культуру», в якій взяла участь доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки початкової освіти Олена Будник.
Захід було організовано за підтримки Європейської Комісії в місті Тбілісі (Грузія) на базі готелю «Holiday Inn».
На конференцію прибуло близько 260 учасників з Грузії, Вірменії, Білорусії, Азербайджану, Молдови, України, Франції, Австрії, Польщі, Естонії, Греції, Німеччини, Болгарії, Латвії, Литви, Португалії, Бельгії, Фінляндії, Норвегії та інших країн. У заході взяли участь представники органів влади, закладів вищої освіти, неурядових організацій, менеджери міжнародних проектів, науковці та практики з різних країн Східного партнерства, держав-членів ЄС та адміністрації ЄС. У відкритті конференції взяли участь: комісар ЄС з питань освіти, культури, молоді та спорту, Тібор Наврачіч; міністр освіти, науки, культури і спорту Грузії Михайло Батіашвілі та посол ЄС в Грузії Карл Хартцелл. Проф. Ян Ваутерс (Бельгія) вступив з доповіддю про розвиток фундаментальних цінностей у країнах ЄС. Перша панельна дискусія відбулася з міністрами освіти країн Східного партнерства: заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич, заступник міністра науки, освіти, культури і спору Вірменії Лузіне Аракелян, заступник міністра освіти Азербайджану Фірудін Гурбанов, заступник міністра освіти, науки, культури і спорту Грузії Натя Зедгінідзе та керівник Східного партнерства – регіональне співробітництво та ОБСЄ Аудроне Перкаускєне.
Упродовж двох днів, як зауважила професор Олена Будник, предметом плідної дискусії були проблеми співпраці між країнами у сфері освіти та культури; ролі педагога у розвитку спільних цінностей в умовах євроінтегрування та глобалізації; демократизації та гуманітаризації освіти та культури; інноваційних підходів в управлінні освітою; впровадження інклюзії, ґендерної рівності та соціального інтеґрування осіб з особливими освітніми потребами; розвитку критичного мислення та медіаграмотності; принципи інтеґрації в освіті та наукових дослідженнях, зокрема стандарти світової спільноти щодо питань академічної доброчесності тощо.
Інформація про подію знаходиться за посиланням: https://eu.eventscloud.com/ehome/education-and-culture/home/