Підвищення кваліфікації викладачів педагогічного факультету за програмою міжнародного проекту MoPED

У рамках діяльності міжнародного проекту програми ЄС ERASMUS+ КА2 – № 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP «Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних технологій викладання – MoPED» учасник академічної групи, доцент кафедри педагогіки початкової освіти Інна Червінська, завідувач кафедри фахових методик і технологій початкової освіта, професор Надія Луцан та доцент цієї кафедри Анна Струк взяли участь у навчальних тренінгах і семінарах, спрямованих на вдосконалення фахової майстерності, медіаосвітньої грамотності та цифрової компетентності, які проходили в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

Під час тренінгових занять учасники ознайомилися з методикою формування дизайнерського середовища закладів освіти, технологіями формування критичного мислення та основами медіаграмотності. Особливу зацікавленість у всіх викликали технології активного навчання, продемонстровані польськими колегами. Освітній інтенсив передбачав індивідуальне виконання проектних завдань, роботу у парах і малих групах й був спрямований на розробку міні-проектів. Кожна команда презентувала підготовлені продукти спільної діяльності, обговорення яких викликало жваву дискусію.

Як зазначила учасник академічної групи проекту, доцент Інна Червінська, основною метою тренінгових занять було представлення кращих європейських практик модернізації вищої освіти та знайомство з інноваційним досвідом і напрацюваннями польських партнерів міжнародного проекту. Сподіваємося, що отримані знання та досвід знайде гідне втілення в освітньому процесі нашого університету та буде сприяти успішній реалізації Концепції Нової української школи.

Тренінги для викладачів закладів вищої освіти організовані за результатами навчальних практик та семінарів європейських та українських партнерів проекту: Кіпрський університет, Університет Деусто, Краківська гірничо-металургійна академія. По завершенні тренінгових занять усі учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації, здобули цікавий досвід та нових друзів.