Студенти педагогічного факультету пройшли педагогічну практику в польській школі

Нещодавно студенти Педагогічного факультету спеціальності  «Початкова освіта» пройшли педагогічну практику в  школі № 11 імені Ірени Сендлерової в місті Хелмі (Польща). Ініціатором  практики  є доцент кафедри педагогіки початкової освіти Галина Русин. Студенти мали змогу відвідувати уроки в початковій школі, спілкуватися з учнями, вчителями, а також проводити власні фрагменти уроків та брати участь у виховних заходах.

У процесі педагогічної практики в польській початковій школі студенти ознайомилися з методикою організації навчально-виховного процесу, співзвучною з основними напрямами Концепції нової української школи. Зокрема, в  початкових класах проводяться тільки інтегровані уроки з використанням креативних методик, а також практикується посильна дослідницька робота дітей. Водночас чільне місце належить розвивальним іграм на уроках та в поза навчальний час, де діти працюють у так званій «Світлиці», яка складається з декількох кімнат (ігрова, відпочинкова,  робоча та спортивна).

У процесі педагогічної практики майбутні вчителі  мали змогу дібрати матеріал для написання курсових та дипломних робіт, набути досвіду практичної роботи з молодшими школярами, запозичити цікаві методи та прийоми навчальної діяльності з дітьми. Студенти отримали сертифікати про проходження педагогічної практики на базі школи № 11 в місті Хелмі.

На основі угод про співпрацю між кафедрою педагогіки початкової освіти Педагогічного факультету та кафедрою педагогіки (Державна вища професійна школа в  м. Хелмі) започатковано подальше наукове стажування та педагогічна практика студентів спеціальності «Початкова освіта» в Польщі, а також заплановано педагогічну практику польських студентів в українських школах.