І тур Всеукраїнської олімпіади з педагогіки

28 листопада 2018 р. кафедра педагогіки імені Богдана Ступарика провела І тур Всеукраїнської олімпіади з педагогіки. У ньому взяло участь 25 студентів-бакалаврів різних спеціальностей з багатьох підрозділів університету (факультет природничих наук; факультет іноземних мов; факультет історії, політології і міжнародних відносин; філологічний факультет та ін.). Студенти змагалися у виконанні трьох основних видів завдань, які є обов’язковими на ІІ турі олімпіади.

Під час самопрезентації учасники демонстрували своє бачення перспектив професійно-педагогічної діяльності на основі сучасних освітніх технологій і інновацій. Тестування з педагогіки виявило досить високий рівень знань про поняттєво-категорійний апарат педагогіки, її теоретичні концепції, передовий досвід тощо. На розв’язання актуальних проблем національно-патріотичного та інших напрямів виховання була спрямована демонстрація конкурсантами виховного проекту.

Кожне завдання журі оцінювало згідно розроблених критеріїв. Особлива увага зверталася на змістовність презентованого матеріалу, його відповідність темі, грамотне композиційне структурування, лаконічність, оригінальність і доступність сприйняття; рівень педагогічної майстерності і візуалізації (на основі використання ТЗН) тощо.

За результатами І туру Всеукраїнської олімпіади з педагогіки були відзначені і нагороджені почесними грамотами: за І місце – студенти О. Дичкевич і Л. Паньків; за ІІ місце – О. Кувік, група СОН-22, Т. Щебецька; за ІІІ місце – А. Плєк. С. Любинецька, С. Андрейко. Всі інші учасники відзначені заохочувальними грамотами.

Викладачі кафедри педагогіки імені Богдана Ступарика розпочали підготовку студентів до участі в ІІ турі Всеукраїнської олімпіади з педагогіки, яка відбуватиметься у м.Глухів.