Міжнародна наукова конференція «Interdyscyplinarne konteksty współczesnej pedagogiki i psychologii».

25-26.10.2018 р. в університеті Marii Curie-Skłodowskiej у Любліні (Польща) відбулася міжнародна наукова конференція «Interdyscyplinarne konteksty współczesnej pedagogiki i psychologii».

Наш заклад на конференції представляли: доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри педагогіки імені Богдана Ступарика Завгородня Тетяна Костянтинівна, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки імені Богдана Ступарика Стражнікова Інна Василівна. Загалом було 260 учасників конференції з різних вишів Польщі (Варшава, Познань, Жешув, Ополе, Гданськ, Краків, Лодзь та ін.) та України (Київ, Умань, Івано-Франківськ, Дрогобич, Львів та ін.).

Головною метою конференції було обговорення актуальних питань розвитку психолого-педагогічної науки, дослідження дидактичної та навчально-виховної діяльності школи в різні історичні епохи, питання педагогіки в періодичній пресі тощо. Привітальним словом відкрив роботу конференції на мер м. Люблін Krzysztof Żuk. Також виступила Ничкало Н.Г. (доктор пед. наук, професор, академік Президії НАПН України, академік-секретар Відділення професійної освіти і освіти дорослих).

У рамках програми конференції працювало 13 секцій, на яких розглядалися проблеми виховання в родині та школі, соціальної педагогіки (методи розвʼязання конфліктів, взаємовідносини в системі «викладач-студент», теорія і практика спеціальної педагогіки, позитивні тенденції в освіті людей з різними вадами), культурного та емоціонального навчання, нові методи діагностики в психології, історичні контексти сучасних педагогічних проблем.

Підсумком роботи конференції стало проведення «круглого столу», було проаналізовано виступи учасників конференції, виокремлено співвідношення діяльності науковців України та Польщі та укладена усна домовленість про подальшу співпрацю.

Всім учасникам конференції вручено сертифікати.