ЗАХИСТ ПРАКТИКИ СТУДЕНТІВ 4 КУРСУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ “ПОЧАТКОВА ОСВІТА”

Професійне становлення майбутнього педагога забезпечується крізь призму практичної підготовки, у тому числі виробничої практики в початковій школі. Впродовж 6 тижнів 136 студентів 4 курсу спеціальності «Початкова освіта» педагогічного факультету проходили практику у 15 школах міста Івано-Франківська.

Педагогічна практика створила реальні можливості для формування у студентів готовності до організації навчально-виховної роботи з молодшими школярами, потреби здобувати і застосовувати нові теоретичні і методичні знання й одночасно засвоювати передовий педагогічний досвід вчителів.

15 травня на Педагогічному факультеті відбувся захист матеріалів виробничої педагогічної практики, на якому були присутні: Марія Оліяр – доктор педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки початкової освіти; Оксана Цюняк – факультетський керівник практики, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки початкової освіти; Марія Копчук-Кашецька – кандидат педагогічних наук, Лідія Плетеницька – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фахових методик та технологій початкової освіти; Ліліана Хімчук – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фахових технологій початкової освіти.

Розпочався захід вітальним словом завідувача кафедри педагогіки початкової освіти Марії Оліяр, яка наголосили на важливості виробничої педагогічної практики у професійній підготовці майбутніх педагогів, що водночас є і часом для самовиявлення, і першим кар’єрним кроком у майбутньому професійному становленні.

Випускники приємно вразили цікавими доповідями, креативними фото-звітами та мультимедійними презентаціями, показали належний рівень теоретико-методичної підготовленості до реалізації професійних функцій, поділилися враженнями від самостійних педагогічних кроків у шкільній практиці та зазначили, що переконані у правильності вибору своєї майбутньої професії.

На завершенні захисту факультетський керівник практики Оксана Цюняк висловила подяку директорам шкіл, учителям, які безпосередньо працювали із студентами-практикантами, викладачам-методистам та працівникам відділу виробничої педагогічної практики університету.